Óvoda bemutatkozása

A Tamási Aranyerdő Óvoda, olyan közösséget nyújt gyermekének, mely hagyományaival, ünnepeivel a szülőktől távol töltött órákban meleg, szeretetteljes otthont biztosít minden kisgyermekek számára.
Tamási Tolna megye észak-nyugati részén, a Koppány folyó menti dombvidéken fekszik. Kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően könnyen megközelíthető a térségen átvezető
61-es és 65-ös főútvonalakon. 
Óvodánk csendes, nyugodt családi házas környezetben található. Az óvoda épülete jól megközelíthető, kiváló a parkolási lehetőség, nagyobb forgalomtól mentes mellékutcában található. Az intézményt hatalmas, fákkal szegélyezett park övezi, mely egészséges, tiszta, esztétikus környezetet biztosít gyermekeink számára.
Az óvoda két épületrészből álló létesítmény, északi szárnya 1975-ben készült el, és 2011-ben került részben felújításra. Az újabb, déli szárnyat 1992-ben adták át a gyermekek részére, 2013-ban az épület belső terei teljes felújításon estek át.
A környezetünkben élő családok többedik generációja veszi igénybe óvodánkat, hozza hozzánk gyermekeit.
Az Aranyerdő Óvodában 9 csoportban fogadjuk a gyermekeket, csoportszervezési formák a következők: 1 kiscsoport, 1 középső csoport, 1 részben osztott középső-nagycsoport, 1 nagycsoport, 5 vegyes életkorú csoport, ezek közül 2 csoportban német nemzetiségi nevelés folyik.
Csoportszobáink esztétikusak, higiénikusak és barátságosak, a benne dolgozó felnőttek egyéni arculatát mutatják. A nagy ablakoktól világosak, falaik színesek, többfunkciósak: játék, étkezés, alvás, testnevelés mind-mind ott zajlik. A berendezési tárgyak gyermekméretűek. A hagyományos és szükséges berendezések, játékeszközök elhelyezésén túl, külön figyelmet fordítunk a mese-, a kézműves-, az élő-és természetsarok kialakítására. Közösségi tereink, csoportjaink dekorációi az évszakok, ünnepek változását követik.
A családok, egy barátságos, tágas terekkel rendelkező, jól felszerelt, tornaszobával, fejlesztő foglalkoztatókkal rendelkező „gyermek paradicsomban” tudhatják gyermeküket, ahol jól képzett óvodapedagógusok, pedagógiai munkát segítő alkalmazottak foglalkoznak a kicsikkel. Nagy szeretettel, odafigyeléssel nevelik a rájuk bízott gyerekeket. A mindennapokban megteremtik azokat a körülményeket, amelyek szükségesek minden kisgyermek harmonikus fejlődéséhez. Az óvodai nevelés a családi nevelést egészíti ki, ezért különös hangsúlyt fektetünk óvodánk nyitottságára. Rendszeres betekintési lehetőséget kínálunk mindennapi tevékenységeinkbe, személyes beszélgetések, fogadóórák tartásával lehetőséget adunk a nevelési problémák, gondok közös megbeszélésére, megoldások keresésére.
Legfőbb nevelési célunk: a konstruktív életre nevelés, mely által a gyermekek képessé válnak arra, hogy a jövőben alkotó módon tudják élni életüket. A konstruktív életvezetés mutatói, amelyeket meg kívánunk alapozni: a problémaérzékenység, a nyitottság, a sikerorientáltság, a döntőképesség, a kitartás és az önbizalom.
Munkánkat a Pedagógiai Szakszolgálat szakemberei segítik, logopédus, óraadó gyógypedagógus, valamint a fejlesztőpedagógusi feladatokat intézményünk egyik óvodapedagógusa végzi. Valljuk, hogy az időben észlelt lemaradások, hátrányok, sikeresen korrigálhatók, hiszen az egyes részképességek fejlődésének az óvodáskor a legszenzitívebb szakasza.
Külsős szakember által vezetett külön foglalkozásokat biztosítunk a gyermekeknek igény szerint (szinti ovi, kosárlabda foglalkozás).
Élvezzük a fenntartó és a szülők mindenkori támogatását, folyamatosan kapcsolatban állunk partnereinkkel: elsősorban a szülőkkel, a Bölcsődével, az Általános iskolával, a Művelődési Központtal, a Könyvtárral, a Pedagógiai Szakszolgálattal, a Gyermekjóléti Szolgálattal, a Gyermekorvossal, a Fogorvossal, a Védőnőkkel és a Német Nemzetiségi Önkormányzattal.


 

Intézményvezető

1669710481330Weil Péterné Szirmai Mária

Óvodánk hírei

Kapcsolat

aranyerdobolcsi@gmail.com

7090 Tamási, Béri B. Á. u. 1-3.