Maci csoport

A 3. számú, vegyes életkorú Maci csoport 2021 szeptembere óta német nemzetiségi csoportként funkcionál.
A gyerekek a nevelési évre betervezett projekttémákat németül is tanulhatják játékos formában, mondókákkal, versekkel, dalokkal egyaránt.
A nemzetiségnek köszönhetően számos meghívást kapunk különböző városi és környékbeli települések rendezvényein, melyeken körjátékokkal és javarészt hagyományőrző táncokkal lépünk fel nemzetiségi/sváb népviseletben.
Jó kapcsolatot ápolunk a Tamási Német Nemzetiségi Önkormányzattal, akiktől számos támogatást és segítséget kapunk.
Nemzetisegi óvodapedagógusunk sváb felmenőinek köszönhetően szívügyeként viseli a hagyományok ápolását nemzetiségi értékek továbbadását, így számos lehetőséget, ismeretet, szokást oszt meg a gyerekekkel. Az általános, magyar nyelvű nevelést nyújtó óvodapedagógus hétről hétre szilárd alapot biztosít, melyre a német nemzetiségi ismereteket megfelelően lehet alapozni. Az óvodapedagógusok heti váltásban dolgoznak, - délelőttös, délutános munkarendben- , az idegennyelv azonban mégis minden nap megjelenik a csoport életében, ugyanis az utasítások, közlések, üdvözlések, köszönések során is alkalmazzuk, sőt a gyerekek is szívesen, örömmel használják a már elsajátított ismereteket, büszkén hangoztatják a folyamatosan fejlődő nyelvtudásukat, bővülő szókincsüket.
A csoport dajkája is bőségesen, segítőkészséggel kiveszi részét a feladatokból, érdeklődő, együttműködő az idegen nyelv iránt, a gyerekek kíváncsian tesznek fel neki és az óvónéniknek is kérdéseket, ezzel is értékelve nyelvtudásukat.
 

 
Viszti Patrícia

Viszti Patrícia

nemzetiségi óvodapedagógus
Bérdi-Gasparics Gréta

Bérdi-Gasparics Gréta

nemzetiségi óvodapedagógus
Sárdi Gabriella

Sárdi Gabriella

dajka

Galéria

Kapcsolat

aranyerdobolcsi@gmail.com

7090 Tamási, Béri B. Á. u. 1-3.