Felhőcske csoport

Csoportunk az új bölcsődei épületrészben található. A legmodernebb eszközökkel felszerelt, kialakítása gyermekek igényeinek megfelelő. Gondozási egységként működünk a szomszédos Napocska csoporttal, ami közös fürdő és terasz használatot jelent, így biztosítva a folyamatos kisgyermeknevelői felügyeletet az épületben és az udvaron. Állandó helyettesítő kolleganő személyével biztosítjuk a személyi állandóságot.

Szeretetteljes légkörben biztosítjuk a játék örömét, és a kisgyermekek szükségleteinek ellátását.

Figyelembe vesszük az egyéni bánásmód elvét, az eltérő otthoni szokásokat, a kisgyermekek igényeit és hangulati állapotát. 

Fontosnak tartjuk a szülők tájékoztatását gyermekük bölcsődei életével kapcsolatban. Az információ áramlásban a személyes, napi kapcsolatra helyezzük a hangsúlyt. A szóban elhangzottakat a faliújságra kifüggesztett hirdetmények, emlékeztetők erősítik meg. A gyermekekkel kapcsolatos egyedi információk átadása az üzenő füzetben is történhet. 

Segítjük a kisgyermekek egészséges testi, szellemi, lelki és szociális fejlődését, bátorítjuk és támogatjuk az önállósodási törekvéseiket. Szeretnénk őket felkészíteni és könnyűvé tenni az óvodai életbe való átszokásra.

A játékot a gyermek elsődleges tevékenységének tekintjük, elegendő időt biztosítva a szabad játéktevékenységre. A vers, mese, mondóka és ének mindennapos tevékenységünk, mellyel a beszédfejlődésüket segítjük. Alkotó játéktevékenységekkel fejlesztjük a kézügyességüket, kreativitásukat. Szabadon rajzolhatnak, színezhetnek, gyurmázhatnak, festhetnek, ragaszthatnak. Ezek által játékosan igyekszünk megismertetni velük a jeles napjainkhoz, évszakainkhoz tartozó hagyományokat. A mozgásigényt igyekszünk a friss levegőn kielégíteni számukra, ha az időjárás lehetővé teszi. Jól felszerelt nagymozgásos játékkészletünkkel minden nap nagy hangsúlyt fektetünk rossz idő esetén is ezek használatára. Csoportunk közvetlen kertkapcsolattal és nagy fedett terasszal rendelkezik. Szép zöld udvarunkban biztonságos játékok, mászókák, csúszdák, árnyékolt homokozók igazi örömteli szabad mozgás lehetőségét biztosítja a gyerekeknek.

Az épületben található sószoba a téli időszakban hasznos és egészséges játéktér a gyermekek számára.

Csobán Edina

Csobán Edina

kisgyermeknevelő
Kajári-Varga Diána

Kajári-Varga Diána

kisgyermeknevelő
Rauch Julietta Sarolta

Rauch Julietta Sarolta

bölcsődei dajka
GALÉRIA

Kapcsolat

aranyerdobolcsi@gmail.com

7090 Tamási, Béri B. Á. u. 1-3.