Felhőcske csoport

Csoportunk az új bölcsődei épületrészben található. A legmodernebb eszközökkel felszerelt, kialakítása gyermekek igényeinek megfelelő. Gondozási egységként működünk a szomszédos Napocska csoporttal, ami közös fürdő és terasz használatot jelent, így biztosítva a folyamatos kisgyermeknevelői felügyeletet az épületben és az udvaron. Állandó helyettesítő kolleganő személyével biztosítjuk a személyi állandóságot.

Jelenleg 11 kisgyermek jár a csoportunkban, 5 kislány és 6 kisfiú. A legfiatalabb kisgyermek 21 hónapos, a legidősebb gyermek pedig 38 hónapos.

Szeretetteljes légkörben biztosítjuk a játék örömét, és a kisgyermekek szükségleteinek ellátását.

Figyelembe vesszük az egyéni bánásmód elvét, az eltérő otthoni szokásokat, a kisgyermekek igényeit és hangulati állapotát. 

Fontosnak tartjuk a szülők tájékoztatását gyermekük bölcsődei életével kapcsolatban. Az információ áramlásban a személyes, napi kapcsolatra helyezzük a hangsúlyt. A szóban elhangzottakat a faliújságra kifüggesztett hirdetmények, emlékeztetők erősítik meg. A gyermekekkel kapcsolatos egyedi információk átadása az üzenő füzetben is történhet. 

Segítjük a kisgyermekek egészséges testi, szellemi, lelki és szociális fejlődését, bátorítjuk és támogatjuk az önállósodási törekvéseiket. Szeretnénk őket felkészíteni és könnyűvé tenni az óvodai életbe való átszokásra.

A játékot a gyermek elsődleges tevékenységének tekintjük, elegendő időt biztosítva a szabad játéktevékenységre. A vers, mese, mondóka és ének mindennapos tevékenységünk, mellyel a beszédfejlődésüket segítjük. Alkotó játéktevékenységekkel fejlesztjük a kézügyességüket, kreativitásukat. Szabadon rajzolhatnak, színezhetnek, gyurmázhatnak, festhetnek, ragaszthatnak. Ezek által játékosan igyekszünk megismertetni velük a jeles napjainkhoz, évszakainkhoz tartozó hagyományokat. A mozgásigényt igyekszünk a friss levegőn kielégíteni számukra, ha az időjárás lehetővé teszi. Jól felszerelt nagymozgásos játékkészletünkkel minden nap nagy hangsúlyt fektetünk rossz idő esetén is ezek használatára. Csoportunk közvetlen kertkapcsolattal és nagy fedett terasszal rendelkezik. Szép zöld udvarunkban biztonságos játékok, mászókák, csúszdák, árnyékolt homokozók igazi örömteli szabad mozgás lehetőségét biztosítja a gyerekeknek.

Az épületben található sószoba a téli időszakban hasznos és egészséges játéktér a gyermekek számára.

Felhőcske csoport bemutatkozás
Horváth Hajnalka

Horváth Hajnalka

kisgyermeknevelő
Szarvas Erika

Szarvas Erika

kisgyermeknevelő
Kovácsné Kapolyi Cecília

Kovácsné Kapolyi Cecília

bölcsődei dajka
GALÉRIA

Kapcsolat

aranyerdobolcsi@gmail.com

7090 Tamási, Béri B. Á. u. 1-3.